Welkom in de Twiskespeeltuin
Zelfbeheer is zo gek nog niet !
Uniek in noord: Twiskespeeltuin heeft een convenant met het stadsdeel weten te realiseren

Wij hebben achter de schermen druk gewerkt om samen met het stadsdeel een convenant te vormen waardoor het voortbestaan nog beter is gewaarborgd.

Een convenant is een overeenkomst tussen twee belanghebbende partijen waarin afspraken worden vastgelegd. In dit convenant hebben wij samen met het stadsdeel o.m. weten te realiseren dat ook in de toekomst het voortbestaan van de twiskespeeltuin is veilig gesteld. Als bijvoorbeeld het gebouw wordt verkocht aan een andere eigenaar dan kan deze niet " zomaar" de speeltuin sluiten en doen met de grond wat hij of zij wil. Ook is vastgelegd wat het stadsdeel van de buurtbewoners verlangd en andersom. voorbeelden hiervan zijn: de buurt zorgt voor openen en sluiten, doet (klein) onderhoud en het stadsdeel zorgt op haar beurt voor de veiligheid en onderhoud van de speeltoestellen, doet het grote snoeiwerk en zorgt voor eventuele reparaties. Het convenant wat wij samen met de assistente van de wethouder hebben vervaardigd is akkoord bevonden door het dagelijks bestuur en na de zomervakantie gaan wij dit samen met de wethouder ondertekenen. Het lijkt een onbenullig iets, maar is heel erg belangrijk voor de speeltuin.

Bent u nieuwsgierig wat er in het convenant staat ? Als u hier klikt, geven wij u meer informatie.

Mirjam & Erik