Welkom in de Twiskespeeltuin
Zelfbeheer is zo gek nog niet !
archief: Op bezoek bij de wethouder

Zoals afgesproken tijdens het aanbieden van de petities was er een uitnodiging van de wethouder om konkrete afspraken te maken. Kelly en Mirjam vertegenwoordigden de buurt:

 

Beste bewoners en kinderen

Op 12 april mochten wij inspreken op het Stadsdeel bij het vragenkwartiertje,dus vertellen waarom wij allemaal vinden dat de onze speeltuin weer open moet voor de kinderen,ouders opa's en oma's en vrienden.

Ook hebben we de 754 petities overhandigd, een Plan van Aanpak en de mooie tekeningen,gemaakt door de kinderen van de Twiske school.

20 april hebben we een gesprek gehad met de wethouder en is er besloten om de speeltuin per 1 mei 2012 weer te openen!!!!!

De speeltuin wordt door Vastgoed eerst grondig schoon gemaakt en het hekwerk nagekeken en gerepareerd. Er komt een net tussen de speeltuin en de tuin van de creche i.v.m bal in tuin(ook gevaarlijk voor de kleintjes)

Op de dakrand waar nu kinderen via de ramen omhoog klimmen komt een versperring op de dakrand. We willen immers geen ongelukken ! We krijgen van het Stadsdeel een bord op het toegangshek met de openingstijden en de gedragregels daar er geen vast toezicht is. Ook krijgen we de sleutel van het kantoortje zodat er koffie en/of thee gemaakt kan worden en limonade voor de kinderen. Eventueel kunnen we ook van de toiletten gebruik maken .

Verder mogen we de banken en de tafel schilderen,dit knapt dan lekker op. Er is een budget toegezegd om speeltoestellen te kopen maar dit is beslist niet toereikend en zijn we hard bezig met het zoeken naar sponsoren en donateurs.We gaan toestellen uitzoeken die passen in het budget en voor iedereen leuk zijn.De container plaatsen we na het schoonmaken . Heeft u nog een kinderfietsje staan, schepjes, emmertjes of ander materiaal, schenk het aan de speeltuin;we hebben nog niets binnen .

Dat we open gaan is super maar het gaat even duren voor de speeltuin weer is gevuld met leuke toestellen maar dit komt goed. We willen we feestelijk openen op een nader te bepalen datum. In ieder geval heeft de jeugd weer hun vertrouwde voetbalplekje terug en we zorgen dat de schommels hangen.

Ook brainstormen we over het vragen van een donatie aan de bewoners van de Kadoelen en Twiske buurt een maal per jaar. Dit zal per gezin een bijdrage zijn van 0.50 tot b.v 5.00 euro maar veel vragen we niet .Het geld dat we ophalen is voor de kinderen om leuke activiteiten te doen en om een versnapering en limonade van te kopen.We openen een bankrekening zodat men ook via de website een centje kan overmaken.

1 mei starten we met een groep van vaste buurtbewoners met sleutelbeheer,dat betekent dat de speeltuin elke dag open is van 12.00h tot 18.00h, bij slecht weer zij we gesloten.

Het bovenstaande verslag komt ook op het voorblad van school te staan.

Met vriendelijke groeten Mirjam Kieft en de organisatie van twiske speeltuin open