Welkom in de Twiskespeeltuin
Zelfbeheer is zo gek nog niet !
Archief: er kan gespeeld worden !

En hoe !

 

Helemaal uit duitsland kwamen ze: de monteurs van de firma Doehring & Heming met een grote wagen met aanhanger.

In een halve dag was de vogelnest schommel en het klimtoestel geplaatst. Een werkelijk fantastische aanwinst voor de speeltuin.

Doordat de toestellen in het beton zijn gegoten en moest uitharden, was het helaas noodzakelijk om de speeltuin het weekeinde dicht te doen.

Immers,als de kinderen de toestellen zouden gebruiken dan zou het beton scheuren en ongelukken gebeuren en dat wilden we beslist niet.

Maandagmiddag waren de toestellen gereed voor gebruik, de kinderen enorm blij en het was gezellig druk.

 

Wat is er nog meer allemaal te doen en gedaan ?

 

- Er komt dankzij een gulle sponsor ook nog een prachtige 4 persoons wip gemaakt van dezelfde materialen als de schommel .

- De " voetbal jongens" wilden graag ook het pleintje wat leuker hebben en vroegen om een groot ajax logo op de grond. Een creatieve buurtvader is op dit moment aan het werk om ook deze wens van de kinderen te realiseren.

- We hebben een container geplaatst gekregen om het speelgoed in op te bergen .

- De collecte is bijna voltooid; maar liefst 15 buurtmoeders zijn de wijk in in geweest om de mensen te laten krassen voor het goede doel.

- Een handige vrijwilliger heeft een werkelijk prachtige zandbak getimmert van maar liefst 4 bij 4 meter en via-via hebben we deze voor een zacht prijsje weten te vullen met zand.

- We krijgen veel bruikbaar speelgoed aangeboden zoals fietsjes, driewielers,trapauto´s en zelfs speelhuisjes.

- Er stond plotseling iemand bij ons voor de deur met een aantal heuse verkeersborden; ik heb meteen palen gehaald en de kinderen laten kiezen waar ze moeten staan. Het is werkelijk een fantastisch gezicht !

- Er werd gevraag om een net om de ring van de basketball paal, want dan kan je beter "dunken" . Ga ik voor kijken.

- Al het straatmeubilair is geverfd en zelfs de tegels hebben hier-en-daar een fris kleurtje gekregen.

- wij zijn nog met jantje beton in onderhandeling over een watertoestel en hopen dat wij deze toegewezen krijgen; dit is wel de grootste wens van de kinderen en hopen dat ook deze wens uitkomt. wij houden u op de hoogte !

- een sponsor heeft een bijdrage gegeven om kleine kadootjes voor de opening te kopen én 2 minigraafmachines voor in de zandbak.