Welkom in de Twiskespeeltuin
Zelfbeheer is zo gek nog niet !
Archief: Notulen buurtbijeenkomst februari 2012

Hier een reactie vanuit het SPIN.  Jammer dat het SPIN heel makkelijk over de feiten heenstapt en simpelweg doorverwijsd naar het stadsdeel.

 

Op 20 december 2011 09:58 schreef Heinke Janssen "Stichting SPIN" <h.janssen@somewhere> het volgende:

Beste ,
 
Allereerst, zoals wij hebben aangegeven in de brief aan kinderen en ouders is het zeer tot onze spijt dat wij onze spelbegeleiding uit het Twiske moeten terugtrekken. Dit was een bezuinigingsmaatregel en ons nadrukkelijk door het stadsdeel opgelegd. (zie bief in de bijlage). Zoals je weet stond dat ook in de voorjaarsnota: SPIN levert geen spelbegeleiding meer op het Twiske. Ik bestrijd dus dat het eigen keuze was.
Gelukkig hebben we door intern te schuiven met openingsuren en het weglaten vallen van onze spelbegeleiding op “het Plein” in de Molenwijk,  de pijn enigszins kunnen verzachten: we gaan onze spelbegeleiding inzetten op het Diereneiland en daar samen met vrijwilligers van de Stichting Kinderboerderij een natuurspeeltuin van maken.  Nog steeds dicht in de buurt van het Twiske, gelukkig.  Het mes snijdt daar aan veel kanten. Het helpt de kinderboerderij want de vrijwilligers konden een steuntje in de rug goed gebruiken en het wordt een prachtige speelplek voor kinderen uit Noord West en de exploitatie kost minder, SPIN kan toch de taakstelling die haar is opgelegd waarmaken.
 
Wat de speeltoestellen betreft:  wij nemen een beperkt aantal toestellen mee (SPIN, waterpomp, hangmatschommel, wip en mosterdpot). De overige speeltoestellen blijven wat ons betreft staan mits het stadsdeel hier een vergoeding tegenover zet (ze zijn eigendom van SPIN en zijn door ons nog zeer recent, met fondsengeld, betaald). De toestellen op het achterste deel van het terrein (kleuter-peuterdeel) blijven in ieder geval staan.
Over het plan voor het pannaveldje kan ik je alleen maar door verwijzen naar het stadsdeel.
 
Ik begrijp heel goed de verontrusting onder de bewoners, en ik vind dit alles ook heel vervelend.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Heinke Janssen
Directeur